
تحقیقات جدید نشان میدهد مصرف قهوه ممکن است اثربخشی برخی آنتیبیوتیکها را کاهش دهد.
بر اساس این تحقیقات مواد روزمره حاوی کافئین حتی بدون داشتن اثر ضد میکروبی مستقیم میتوانند بر تنظیمکنندههای ژن خاصی تاثیر بگذارند که پروتئینهای انتقال را کنترل میکنند.
نکته قابل توجه این است که واکنش باکتریهای مختلف به کافئین متفاوت است.
این یافتهها نشان میدهد که رژیم غذایی داروهای مصرفی و حتی زمان و نحوه ترکیب درمانها میتوانند بر نحوه واکنش باکتریها تاثیرگذار باشند.
به عبارت دیگر مصرف یک ماده غذایی مانند کافئین یا یک داروی دیگر میتواند تعادل را بر هم زده و تاثیر آنتیبیوتیکها را کم یا زیاد کند. این موضوع اهمیت توجه به تداخلات دارویی و غذایی را در درمان بیماریها نشان میدهد.