
احمدینژاد قطعا بدترین شهردار بود.
داریوش فروهر و آیتالله طالقانی به محلات مختلف تهران آمدند و جارو به دست گرفتند.
محمد توسلی اولین شهردار تهران بعد از انقلاب است این عضو نهضت آزادی ۲۲ ماه اول انقلاب تهران را مدیریت کرد خودش میگوید: آن دوران تهران یک شهر جنگزده به شمار میرفت. او با حضور در کافه خبر #خبرآنلاین از دغدغههایش درباره مدیریت شهر و قوانینی که مانع میشوند مردم بهمثابه شهروند تهران را مدیریت کنند میگوید.
مردم در مدیریت شهر مشارکت مستقیم داشته باشند.
اولویت برنامهها دو محور اصلی داشت که همچنان در مسائل امروز تهران نیز برجسته و قابلتوجه هستند ساختار مدیریت شهر تهران و نحوه مشارکت مردم در اداره آن و همچنین محیط زیست و حمل و نقل شهری.
کارشکنی برای اجرای قانون مدیریت واحد شهری.
گروههای کارشناسی در شهرداری تلاش کردند قانون شوراها را تدوین کنند. این قانون ابتدا در داخل شهرداری تهیه شد سپس به دولت موقت ارائه و پس از تأیید در آنجا به شورای انقلاب ارسال شد. در مهرماه ۱۳۵۸ قانون مدیریت واحد شهری به تصویب شورای انقلاب رسید. بر اساس این قانون مدیریت واحد شهری شامل کلیه خدمات شهری از جمله خدمات انتظامی بهداشتی و حتی پلیس بود تا زیر نظر شهرداری و نظارت شوراها قرار بگیرد و خدمترسانی به مردم به شکلی متمرکز و کارآمد انجام شود.
گام بلند خاتمی برای اجرای قانون شوراها.
با روی کار آمدن آقای خاتمی در سال ۱۳۷۶ گامی بلند در راستای احیای شوراها برداشته شد. برگزاری انتخابات شوراها از شورای اول تا امروز شورای ششم زمینه آشنایی جامعه با این نهاد را فراهم کرد. اما همچنان شوراها در جایگاه طبیعی خود و بر اساس تجربیات موفق کشورهای دیگر قرار نگرفتهاند.
به من گفتند صرفاً به خدماترسانی و جمع آوری زبالههای شهر بپردازید.
در جلسهای با حضور آقایان مهدوی کنی میرسلیم و زوارهای در وزارت کشور اعلام شد که شما حق مداخله در این مسائل را ندارید و باید صرفاً به خدماترسانی و جمع آوری زبالههای شهر بپردازید. این رویکرد فشار زیادی بر مدیریت شهری وارد کرد.
نپذیرفتن حضور عضو نهضت آزادی ایران در مدیریت شهر تهران .
کارشکنیهایی در دولت آقای شهید رجایی وجود داشت. برخی مسئولان گفتند که ما به پول دولت نیاز داریم اما پاسخ من این بود که هیچ بودجهای از دولت نمیخواهیم و با امکانات خود شهر تهران این پروژه را پیش خواهیم برد. متأسفانه بعدها مشخص شد که دلیل اصلی این کارشکنیها در دولت وقت نپذیرفتن حضور عضو نهضت آزادی ایران در مدیریت شهر تهران بود.
شوراهای شهر هرچه میگذرد قدرت کمتری پیدا کردهاند.
اصلاح ساختار مدیریت شهری و کلانشهر تهران نیازمند بازنگری اساسی در قوانین و سیاستهاست. اما متأسفانه این اصلاحات انجام نشده و شوراهای شهر هرچه میگذرد قدرت کمتری پیدا کردهاند.
داریوش فروهر و آیتالله طالقانی جارو به دست گرفتند تا در پاکسازی شهر مشارکت کنند.
بعد از ۲۲ بهمن شهر تهران بهعنوان یک شهر جنگزده بود که تخریبهای زیادی دیده بود. اولین اقدامی که انجام دادیم طبق سنت تاریخی ایرانیها که در آخرین جمعه اسفند ماه خانهتکانی میکنند روز پاکسازی شهر را اعلام کردیم. مردم به خیابانها آمدند بسیاری از مدیران کشور مانند داریوش فروهر و آیتالله طالقانی به محلات مختلف تهران آمدند و جارو به دست گرفتند تا در پاکسازی شهر مشارکت کنند.
برخی افراد با گفتمان مهندس بازرگان و نهضت آزادی ایران همسو نبودند.
در مدیریت انقلاب و در شورای شهرها و سایر نهادهای تصمیمگیری برخی افراد با گفتمان مهندس بازرگان و نهضت آزادی ایران همسو نبودند. همین مسئله باعث شد که نامگذاریهای مشابه بهطور محدودتری انجام شود. به طور مثال با پیگیری های مرحوم دعایی نهایتا معبری فرعی به نام دکتر مصدق شد که اگر نامگذاری نمی شد بهتر بود.
نگرانکنندهترین دوره در مدیریت شهری دوره احمدینژاد بود .
نگرانکنندهترین دوره در مدیریت شهری دوره آقای احمدینژاد بود که بیشترین هزینهها به شهر تهران وارد شد و اقدامات ایشان به لحاظ اخلاقی اجتماعی و مدیریتی قابل دفاع نبود. میتوان با قاطعیت گفت که یکی از بدترین دورههای مدیریت شهری در این دوران رخ داده است. این دورهها را میتوان با توجه به شاخصهای مختلف بهعنوان یکی از ناکامترین دورهها در تاریخ مدیریت شهری ایران دانست.
متن کامل گفتوگو نورا حسینی مظاهر گودرزی را در لینک زیر بخوانید:.
| تحلیل و تأمل بیشتر.
| خبر از دست ندهید.