
مطالعات علمی در زمینه ارتباط نوشیدنیهای داغ با سرطان نتایج متفاوتی را نشان میدهد.
بر اساس تحقیقات موجود هیچ ارتباط مستقیمی بین مصرف نوشیدنیهای داغ و سرطان گلو وجود ندارد.
در مورد سرطان معده نیز شواهد کافی برای اثبات ارتباط با نوشیدنیهای داغ در دسترس نیست.
با این حال برخی مطالعات نشان میدهند که مصرف نوشیدنیهای بسیار داغ به ویژه بالاتر از 65 درجه سانتیگراد میتواند خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش دهد.
آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان در سال ۲۰۱۶ نوشیدنیهای داغ را در رده احتمالاً سرطانزا برای انسان طبقهبندی کرده است. این ردهبندی مشابه خطراتی است که از دود چوب در فضای بسته یا مصرف زیاد گوشت قرمز ناشی میشود.
لازم به ذکر است که این به معنای قطعی بودن سرطانزا بودن نوشیدنیهای داغ نیست بلکه نشاندهنده وجود شواهدی است که نیاز به تحقیقات بیشتر در این زمینه را ایجاب میکند.