متخصص مغز و اعصاب امیرعلی قهرمانی با اشاره به اینکه برخی مواد غذایی و شرایط خاص می‌توانند آستانه تشنج را پایین بیاورند هشدار داد که این عوامل برای افراد مستعد تشنج خطرناک هستند.



وی محرک‌های اصلی تشنج را اینگونه برشمرد:


مصرف بیش از حد غذاهای با طبع سرد مانند ماست دوغ ترشی و هندوانه.

مصرف نوشیدنی‌های الکلی و قهوه.

داشتن سبک زندگی نامناسب شامل بی‌خوابی اضطراب و استرس شدید.

مصرف خودسرانه داروهای خاص مانند ترامادول و ریتالین.


این متخصص مغز و اعصاب با تاکید بر تفاوت بین تشنج و صرع توضیح داد: هر تشنجی به معنای ابتلا به صرع نیست. در صورتی که تشنج فقط یک بار رخ دهد به عنوان صرع در نظر گرفته نمی‌شود. صرع به تشنج‌های مکرر اطلاق می‌گردد.


قهرمانی علل بروز تشنج را شامل عوامل ژنتیکی ضربه به سر سکتۀ مغزی تومورها و اختلالات متابولیک (مانند قند خون خیلی پایین یا خیلی بالا) عنوان کرد.


وی همچنین علائم تشنج را متنوع دانست و افزود: تشنج همواره با حرکات شدید بدن همراه نیست. گاهی اوقات علائم آن می‌تواند شامل دیدن نورهای زیگزاگی ضعف موقت بدن گیجی منگی و حتی سرگیجه بدون دلیل مشخص باشد.


این پزشک متخصص در پایان با تاکید بر جدی گرفتن تشنج خاطرنشان کرد: تشنجی که بیش از ۵ دقیقه طول بکشد یک وضعیت اورژانسی محسوب می‌شود و تشنج‌های طولانی و مکرر می‌توانند به سلول‌های مغز آسیب جبران‌ناپذیری وارد کنند.